La finalitat del programa educatiu es promoure l’interès i la motivació envers els estudis, reforçar el procés d’aprenentatge i crear xarxa amb tots els agents educatius que intervenen amb joves, per tal d’acompanyar-los. L’objectiu transversal és facilitar un camí de retorn al sistema escolar, formatiu o laboral, un itinerari personal que els promogui la motivació per continuar els estudis i/o buscar altres alternatives de formació.

Orientació educativa i vocacional

ORIENTA’T EN ESTUDIS POST-OBLIGATORIS

Aquest projecte està destinat a adolescents, joves i famílies. Promovem una sèrie d’activitats, destinades a oferir un espai d’orientació en itineraris educatius i formatius, promovent l’aprenentatge d’eines i habilitats per poder realitzar amb èxit la tria d’un itinerari educatiu adient a les característiques de cada jove.

T’AJUDEM A TRIAR EL TEU ITINERARI EDUCATIU I PER A FER-HO ET PROPOSEM DIVERSES ACTIVITATS:

​1.- TALLERS

2.- ASSESSORAMENTS PERSONALITZATS

3.- XERRADES INFORMATIVES

INFORMA’T A L’ESPAI JOVE DEL CALISAY A ARENYS DE MAR DIVENDRES I DISSABTE DE 17:00 A 20:00.

Espai Ruta

El programa ofereix 4 hores de suport educatiu distribuïdes en dos dies a la setmana. Es desenvolupa  a l’Espai Jove, ubicat a la planta baixa del Centre Cultural Calisay, just al costat del SIJ (Servei d’informació  juvenil). 

Objectius socioeducatius

  • Desenvolupar un pla de treball per a cada participant, per tal de fer un seguiment i una avaluació de les competències acadèmiques que s’estan reforçant des de l’espai ruta.​
  • Millorar els resultats acadèmics i els hàbits d’estudi, mitjançant l’aprenentatge de noves estratègies i habilitats.
  • Promoure el treball en xarxa i la coordinació amb els diferents agents que treballen amb els adolescents i joves que participen del programa Ruta.
  • Reforçar l’autoestima, mitjançant l’acompanyament en el descobriment de les pròpies fortaleses i debilitats, per tal de retornant-los la motivació en l’àmbit acadèmic i educatiu.
  • Fomentar relacions basades en el respecte, creant un ambient de confiança, per tal de dotar-los d’estratègies per fer front a les situacions de conflicte.

Ens pots trobar dilluns i dijous de 16:00 a 19:00 a l’Espai Jove d’Arenys de Mar.